Vill du lära dig mer om Linkedin och Social selling?

Varför ska man lära sig om LinkedIn?

En god kunskap om LinkedIn och ett aktivt sätt att arbeta hjälper dig att nå ut till dina önskade kunder och din målgrupp.  Det hjälper dig att bygga ditt personliga varumärke och företagets profil.

Vad innebär social selling?

Det innebär metoder att hitta rätt människor, att engagera sig där kunderna kan finnas, att dela kunskap, och bidra med affärsnytta. Att bygga relationer med nya och gamla affärskontakter on line.  Det innebär att du kan få inkommande förfrågningar och hitta nya samarbeten genom din aktivitet. https://business.linkedin.com/sales-solutions/resources/social-selling/what-is

Vem var kunden som vi utbildade? 

Almi invest är ett risk kapital bolag, som fokuserar på Västernorrland och Jämtland. Teamet består av Eva Norlander, Kristofer Öhman och Mats Håkansson. De är investment managers och investerar i spännande bolag regionen.

Vilken utmaning hade kunden?

Som många andra hade kunden haft profiler på LinkedIn i många år men inte jobbat aktivt med dem. Utmaningen var egentligen att fundera på hur LinkedIn som verktyg kunde hjälpa till att hitta målgruppen och rikta innehåll mot målgruppen.

Vad tyckte kunden om utbildningen?  Vad gillade du?  (intervju med en av deltagarna, Kristofer Öhman).

Jättebra och grymt inspirerade!

1. Det var bra att jobba igenom profilen ordentligt.  Nu har jag en bra profil som jag är nöjd med, den kan naturligtvis hela tiden förbättras.  Jag gillade att vi tittande på riktigt bra profiler som vi kunde jämföra med tex Jeff Weiner som är VD på LinkedIn.

2. Jag blev grymt inspirerad att jobba aktivt och  göra inlägg både korta men även långa blogg inlägg, riktade mot min målgrupp.

3. Jag fick hjälp att tänka till på målgruppen och hur jag kan nå den. Jag fick hjälp och inspiration att tänka på varför vi ska synas och finnas på LinkedIn. Vi svarade på frågorna; Vad är vår business och vad ska vi göra?

4.  Jag blev aktiverad och började jobba på en gång.  När jag satt på tåget hem så letade jag upp alla VDar i de port följbolag som jag vill nå. Jag började direkt jobba på att kontakta dem.

5.  Jag förbättrade mitt SSI Score och gick från 29-53% på några timmar.  Att ha ett mätbart resultat är jättebra, det går man i gång på,  jag kände att det var lite som ett data spel där du snabbt kan se att du blir bättre, och då blir man motiverad att göra lite mer! Kolla  ditt eget SSI score genom att klicka på länken. https://business.linkedin.com/sales-solutions/social-selling/the-social-selling-index 

 

Vad gjorde vi under utbildningen?

Vi utbildade Almi Invest Mitt team och förberedde dem att använda LinkedIn med fokus på affärs utveckling och social selling. Under en heldag så körde vi steg 1 där vi gick igenom 4 nyckel element av LinkedIn och Social Selling. Vi jobbade med att;

-Skapa ett professionellt varumärke- jobba med din profil.

-Hitta rätt kontakter- hur du söker för affärsutveckling och relationer, inkluderar hur du nät- verkar inom din organisation.

-Engagera med insikt, -hur du delar kunskap, och publicerar på Pulse- riktat mot din målgrupp.

-Bygga relationer- hur du bygger relationer och nätverk på LinkedIn, taktik, hur ni jobbar som ett team och stöttar er målgrupp (genom att tex kommentera).

-Strategi och Målgrupp- vikten av att vara tydlig och jobba mot din strategi.

-Rutiner och aktivitet- regelbunden aktivitet och regelbundna rutiner skapar bra resultat.

Under utbildnings dagen så jobbade vi aktivt med profilerna och aktivitets flödet.

 

Outcome:

Vi förväntar oss att den här intensiva utbildnings insatsen kommer att leda till nya färdigheter för Kristofer och Mats.  Samt en ökad förståelse hur de kan jobba som ett team för att leverera resultat med det här kraftfulla verktyget.

Du kan följa deltagarna här;

https://se.linkedin.com/in/ohmankristofer

https://se.linkedin.com/in/matshakansson1

Vill du ordna LinkedIn utbildning för dig och ditt team? Kontakta Johanna : johanna.tott[@]nordicvibe.com

Varmt välkomna!