Vem ska jag lägga till i mitt nätverk på LinkedIn?

2015CoreBackgroundLinkedinHomepageMånga av våra kunder undrar vilka kontakter på LinkedIn de ska tacka ja till och lägga till i sina nätverk. Vem ska jag lägga till när jag får en kall förfrågan på LinkedIn? Kan jag lägga till en kontakt som jag inte träffat personligen?

Här är 6 tips om hur du kan förhålla dig och vad du kan göra;

  1. Var inte rädd för att tack ja till en kontakt som du inte träffat personligen. LinkedIn är världens största digitala professionella nätverk som bygger på att du har många goda affärs kontakter, där du kan se att ni har en genensam affärsnytta.
  2. Det kan hjälpa dig att du har tänkt igenom din personliga strategi, vad vill du uppnå med din LinkedIn aktivitet? Du kan även tänka med ett ”givers gain perspektiv” , det vill säga hur kan jag hjälpa den här personen? Vilken affärsnytta kan jag tillföra till den nya kontakten? Vilken affärsnytta kan den nya kontakten bidra med?
  3. Kolla igenom profilen ordentligt från den ”kalla” förfrågan du får, kolla att den verkar ok. Titta på och läs rekommendationerna i den kalla profilen. Där kan du lätt se om personen i fråga verkar seriös. Om du är beslutsfattare och får många förfrågningar från säljare som så fort du accepterat deras förfrågan får ett sälj brev så är det förståeligt om du inte tackar ja.
  4. Skriv ett personligt meddelande till den nya kontakt som du lägger till. Där kan du kortfattat förklara vem du är, vad du vill och vilken affärsnytta du kan tillföra. Fråga den kalla kontakten varför de vill dela nätverk med dig? Om de inte svarar så vet du att de inte är intresserade. Men när du får svar så kan ni börja en dialog och det kan så småningom uppstå en god affärs relation som börjar digitalt och sen kan dialogen flytta till telefon och vidare till ett personligt möte.
  5.   Om man är osäker på varför en person hört av sig går det att skicka ett meddelande till personen innan man tackar ja eller nej. Gå in på: https://www.linkedin.com/inbox/#invitations och klicka sedan på dropdown-menyn på pilen bredvid ”Accept”-knappen. Välj ”Reply (don’t respond yet)”.
  6. Tänk dig att du är på ett stort nätverks event där du minglar.  När du möter en ny person hur ofta tackar du nej till ett vist kort? På samma sätt kan du tänka här, om du inte ser en genensam affärsnytta så är det helt ok att tacka nej. Men det är roligt att ha nya kontakter. Om du väljer att tacka ja, skapar engagemang och underhåller dina nya kontakter så det kan uppstå nya affärsmöjligheter.

Vill du ha fler tips och hjälp med LinkedIn?

Vi hjälper dig gärna. Kontakta johanna.tott@nordicvibe eller ring gärna  0703236033 om du har frågor.

Lycka till med LinkedIn!

Vem ska jag lägga till i mitt nätverk på LinkedIn?

Johanna Tott

Founder nordicvibe

https://se.linkedin.com/in/johannatott

Vi vill gärna höra från dig så kontakta mig för frågor eller bokning av LinkedIn rådgivning, utbildning eller coaching. Följ oss: