Vem är kunden?

MAQS advokatbyrå.  Partners.

Vad var utmaningen?

Kunden känner sig ej bekväm i sälj situationer, men det är en viktig del av deras framgång för att utveckla verksamheten.

Vad gjorde vi? 

Kunden investerade tid att träna med oss.  Vi hjälpte dem med verktyg som gör säljmöten lättare och mer effektiva.  Genom verktyg och övningar kan  de snabbt kan ta reda på kundernas behov och lösa deras problem.  Att tex  i en sälj konsultation komma till ett snabbare och bättre avslut.  Vi  roll spelade verklighets förankrade situationer i 10 min mötet och jobbade även med elevator pitch,  som ett verktyg som hjälper dig att lyssna på kunden.

Tid? 

Halv dags workshop med uppföljning.

Språk? 

Engelska och svenska

Workshopledare?

Ashley Tott

Vad säger deltagarna? 

”Mycket nöjda med träningen, rollspelen var  verklighets trogna och bra.  Jag spelade kunden och det hjälpte mig att förstå hur kunden kan känna sig, och det var verkligen nyttigt” .

”Det var bra att bli påmind om att elevator pitchen är ett verktyg som hjälper till att lyssna på kunden eftersom den på ett effektivt sätt kan styra mötet i början i rätt riktning ”

”Jag gillade att vi både fick träna elevator pitchen och 10 min mötet som hjälper oss att bli mer effektiva i våra sälj konsultationer” .