Jedi Mind trick! Hur får du ditt barn att städa rummet eller din idé att få gehör? Tekniker som hjälper dig att övertyga.

nordicvibe-att-sälja

Hur Får du ditt barn att städa rummet?  Hur kan du påverka en person att göra något som de inte har lust med utan egentligen verkar ha ett motstånd till?  Den här tekniken som vi ska visa kan du använda för att påverka din chef, dina anställda eller när du säljer en idé, tjänst eller produkt. Vad är tricket?  I den här suveräna videon med Daniel Pink så får du tips och verktyg som du använda direkt.  Kolla på videoklippet!

https://youtu.be/WAL7Pz1i1jU

Vad tycker du?  Visst fungerar det?

Sammanfattningsvis;

  1. Motivational questioning – en teknik som får dig att påverka människor genom att använda två irrationella frågor. Här refererar Daniel Pink i sin video till Michael Pantalon, psycologist, research scientist på Yale School of Medicine och hans metoder.
  2. Ställ en fråga; på en skala mellan 1-10 hur skulle du beskriva att ditt rum är ? Du förklarar i det här fallet när du vill få barnet att städa rummet, och att 1 betyder superstökigt och 10 snyggt och prydligt.
  3.  Lyssna på svaret och fråga en följdfråga, ( om barnet säger 2, så fråga varför valde du inte ett lägre nummer?) Här  kommer  ni att få en dialog och personen måste förklara hur de valde, här kommer personen att förklara sina egna anledningar och sin motivation.  Det är det här som är det magiska att fånga upp, personens egna anledningar och motivationen att göra något. När personen själv tror på anledningarna kommer de att handla. Inte för att du säger det utan för att de själva tror på dem.
  4. Jedi Tricket ligger i att förstå du kan aldrig bestämma om vad någon annan ska göra genom att skrika, muta, domdera, genom att bli arg, rasade och ledsen.   Om du ska få en person att utföra en förändring måste viljan och lusten att komma inifrån den personen själv.  Din roll eller ditt jobb som förälder, motivator, ledare eller coach är att; ”reset the situation” och skapa nya förutsättningar att se på utmaningen.  Visst låter det enkelt!  Pröva du med! Vad hände när du använde tekniken?

 

Vill du ha fler tips och nyheter från oss? Klicka på länken och signa upp https://confirmsubscription.com/h/d/41508B74144FECDD

Hör gärna av dig!   maila johanna.tott@nordicvibe.com eller ring 0703236033

Hälsningar

Johanna

 
 
Jedi Mind trick!  Hur får du ditt barn att städa rummet eller din idé att få gehör? Tekniker som hjälper dig att övertyga.

Johanna Tott 

Founder nordicvibe

Pitch Coach

Har du en bra pitch?

Det finns många olika pitch modeller och metoder, din pitch kan aldrig bli perfekt – du kan alltid utvecklas!

Vi vill gärna höra från dig så kontakta mig för frågor eller bokning av av pitch rådgivning, utbildning eller coaching. Följ oss: