5 tips om Elevator Pitch

Elevator-Pitch

Varför är en bra elevator pitch är nödvändig för dig som ledare och konsult? 

Som ledare och konsult levererar du tjänster/produkter och samtidigt ska du vara säljande och ta in nya kunder.  Du representerar företaget i olika sammanhang och behöver alltid vara beredd att ta nya affärsmöjligheter.  Du behöver även sälja in olika idéer till andra chefer eller grupper.

De flesta som vi har tränat i Elevator pitch brukar känna igen sig i någon av följande situationer, gör du?

-Är en pratsam person som gärna berättar alla detaljer och inte sätter ett naturligt stopp? Har svårt att få till att på ett kortfattat sätt när du ska presentera ditt företag eller din idé?

-Blir  nervös och osäker när du ska prata inför en grupp, för att du inte riktigt är förberedd ?

– Du  är ny chef eller medarbetare och har inte riktigt klart för dig vad företagets kärna är och hur du ska presentera företaget på ett enkelt och kortfattat sätt.

-Du har nyligen startat upp din verksamhet och behöver tänka igenom vad företaget står för och vad som är kärnan,  hur du enkelt förmedlar ditt budskap.

-Du har nya medarbetare eller har organiserat om ditt team och vill skapa en säljkultur där alla känner sig trygga i vad företaget står för och kan representera företaget.

 

Visste du att en bra elevator pitch kan hjälpa dig att;

-Lyssna på kunden.

-Alltid vara beredd och vågar mer!

-Inte krångla till det.

-Leverera ett Enkelt och träffsäkert budskap.

-Skapa en sälj kultur i ditt företag.

-Spara tid!

Det finns många olika Pitcher för olika situationer och vi rekommenderar att ni börjar med vad vi kallar en Core Pitch™. Här tar du fram det viktigaste i din korta företags presentation genom att svara på fyra enkla frågor.

Vem är du?  Vad gör du?  Vad gör dig unik?  Vad vill du?

Tänk på att svaren ska vara korta och enkla,  en klassisk elevator pitch är 60 sekunder. Här kan man anpassa sin Pitch till situationen, det kan vara ditt projekt eller din idé.  Det viktigaste är att berätta vad du vill. Inspirations pitch videon ”Who gives a Crap” är lite längre, dels för att det är en video, och dels för att man använt den för att fråga efter pengar på en Crowdfunding site. Men när du lyssnar så kommer du att märka att man utgår från samma frågor som ovan.

 

Vill du ha inspiration? Kolla på denna Elevator pitch video som visar en vässad och rolig pitch!

5  tips om Elevator Pitch

1. Ha roligt!
Att pitch är kul – så ha skoj när du gör det! Om du kan få människor att skratta och se så får du deras uppmärksamhet.

2. Våga sticka ut!
En nyckel i din pitch är att på ett väldigt tydligt och enkelt sätt förklara för din målgrupp varför du är unik och hur du och din produkt skiljer dig från dina konkurrenter.

3.  Kund nyttan
De förklarar kundnyttan på ett tydligt sätt och har en minnesvärd tagline, we believe every trip to the bathroom should be a feel good experience”,  som verkligen talar för produkten.

4.  Använd frågor
Använd frågor i din pitch och den blir genast bättre.  De fungerar verkligen. Varför?  Kolla på videoklippet igen och de hur de använder frågor.

5. Håll dig kortfattad.

 

En bra pitch är vältränad

Med en vältränad och bra Elevator pitch kommer du att ha ett utmärkt verktyg som gör att du blir mer säker och skapar bättre impact.  När du sen vet hur du ska använda din Elevator pitch och börjar tänka med ett ”Elevator pitch mindset” så kommer den att hjälpa dig att ligga i framkant.  Du kommer att bli mer säker och våga ta fler möjligheter.

Den ursprungliga säljpitchen utformades för att sälja en idé under en genomsnittlig hisstur.  Hur kan du som ledare, konsult och säljare tänka när du fångar möjligheten att på 60 sekunder i hissen presentera dig?

Det finns många spännande mötesplatser både online och offline som tar hissens plats.  Affärsluncher, mässor, mingel, affärsnätverk, eller den virtuella hissen på LinkedIn, där du kan möta massor av spännande människor.  Här är verkligen Elevator pitchen ett effektivt redskap som hjälper dig till nya affärsmöjligheter.

Daniel Pink’s bok To sell is human skriver om Elevator Pitch.  www.danpink.com/books/to-sell-is-human Han tipsar om att inleda med en fråga som engagerar.  Eller varför inte lägga in ett rim!  Berätta en story om hur du tex hjälpt en kund, som gör det lätt och på ett konkret sätt berättar vad du gör. Här finns bra exempel på tekniker som gör din Pitch vassare och bättre.

Gör din elevator pitch personlig, så att den blir just din pitch.  När du jobbat igenom Pitchen så gäller det att ligga i och träna!  Ta även hjälp utifrån från en expert som kan hjälpa dig och vässa din Elevator Pitch.

Om du vill veta mer om Elevator pitch, Sälj, Förhandling, LinkedIn, Affärsengelska kan du signa upp här och få del av fler tips och nyheter.

https://confirmsubscription.com/h/d/41508B74144FECDD

 

Lycka till!

Bästa hälsningar

 

Johanna och Ashley

nordicvibe