Cold calling is dead- 4 tips som hjälper dig till nya affärsmöjligheter

2015CoreNegotiationBackgroundHomepage

Igår hade jag en intressant diskussion under lunchen med en av våra kunder.  Hen berättade att en av deras utmaningar är att öka aktiviteten. Att få till fler möten med nya intressanta företag som kan bli kunder.  Att coldcalling tar mycket tid och ger lite utslag vad gäller nya affärsmöjligheter var vi överens om.  Visst kan cold calling fylla en funktion för de säljarna som kan ta sig förbi hinder och vet hur man fångar intresset i luren, för att boka säljmöten. Vad finns det för andra sätt?

Här får du fyra tips;

  1. Gå med i ett affärsnätverk som BNI (business network international). http://www.bni.nu  Grundaren Ivan Misner, har rätt. Idén om ”Givers gain” fungerar verkligen. ”What comes around goes around”. I ett BNI team får du många nya kontakter direkt. När du lärt känna dem så kan de i sin tur rekommendera dina tjänster och produkter.  Du får en säljkår som hjälper dig.  Du bygger relationer.  Du får lära dig att nätverka. Du får en struktur och utbildning som hjälper dig. Du får hjälp från ditt affärsteam med nya ingångar till människor och företag.  Du kommer att se skillnaden mellan kalla och varma samtal. BNI världens största nätverk vad gäller referensmarknadsföring fungerar, vi vet. Vårt företag nordicvibe har sett en bra utväxling av affärer med en stark närvaro i vårt lokala BNI team.
  2. Bli bra på att använda LinkedIn. Använd SalesNavigator som ett verktyg för att få kontakta nya mänskor som kan bli dina kunder. Lär dig mer om Social Selling och SalesNavigator.  http://www.lynda.com/LinkedIn-tutorials/Social-selling-Sales-Navigator/421231/427207-4.html.  Genom LinkedIn kontaktar vi på nordicvibe intressanta människor att möta. Det jag gillar med LinkedIn är den synlighet som en bra profil ger.  Du kan se och förstå mer om den du söker och vilken affärsnytta som skulle kunna finnas innan mötet sker.  Vi får nya inkommande förfrågningar genom bra rutiner och en kontinuerlig aktivitet på LinkedIn.
  3. Content marketing.  Det fina här är att de som du får kontakt med, själva har valt att höra från dig.  En form av ”selfselection” med andra ord. De som optar-in vill få del av din kunskap och ditt erbjudande.  De följer dig eftersom du skriver och delar kunskap om ett område som de vill veta mer om. De kan ha behov av att utveckla och få hjälp från dig.  Du bygger relationen med dina möjliga kunder genom att kommunicera online innan ni har en personlig kontakt. Du kan nå många fler. Du bygger relationer online.  När du sedan bjuder in till seminarium eller ringer så har du skapat en ”varm känsla”, känslan av att de känner redan dig. Är du ny inom området?  Ta hjälp med någon av experterna. http://www.certusgrowth.se
  4. Fråga en vän. Fråga dina nuvarande kunder och leverantörer som känner dig.  Känner ni någon som kan ha nytta av det du har att erbjuda? På så sätt får du ett varma introduktioner  istället för kalla. Det här gör jag alltid och det fungerar alltid.

Vill du ha fler tips och nyheter från oss? https://confirmsubscription.com/h/d/41508B74144FECDD

Bästa hälsningar

Johanna

johanna.tott@nordicvibe.com