5 tips att enkelt förbättra din profil på LinkedIn

 

5  tips att enkelt förbättra din profil på LinkedIn

Innan du börjar med att jobba med din profil på LinkedIn är det bra att tänka på LinkedIn som din hemsida. Skapa en tydlig strategi om vad du vill uppnå, tänk igenom vilken din målgrupp är, och hur du ska kommunicera med dina gamla och nya  kunder.

1. Ladda upp en bra bild.  Vad är en bra bild? En närbild med bra fokus, så att man ser dig! (inga solbrillor här). Jag gillar en vit bakgrund, då syns du tydligare. Det är viktigt att dina besökare känner igen dig, att man lätt kan se vem du är. Tänk på att många söker via LinkedIn appen på mobilen, därför är en närbild viktig.

2. Lägg in en bakgrunds bild – Tänk på vad din bakgrunds bild säger om dig? Här kan du välja en bild som talar för dig och det intryck du vill ge dina besökare.

 

3. Vad skriver du i din titel?  När du skriver din titel – tänk då utifrån ett kund perspektiv, svara på frågan, hur hjälper du kunden? Det gör det lätt att förstå vad du gör och lätt att söka upp dig. Kolla på den här roliga videon där man frågat barnen, och hur de uppfattar olika titlar : http://www.slideshare.net/linkedin/kids-read-linkedin-profiles-full-version

4. Gå med i grupper. Visste du att du kan vara med i 50 grupper. Varför? Här kan du lätt skapa nya kontakter och börja odla nya relationer.  Det är just det som är grejen med LinkedIn, att odla ditt nätverk och då föds nya möjligheter.

5. Be om rekommendationer – ha minst 3 rekommendationer, varför? Det blir synligt vad du är bra på och de som besöker dig kan känna sig trygga när de kontaktar dig.

 

 
 
5  tips att enkelt förbättra din profil på LinkedIn

Johanna Tott

Founder nordicvibe

https://se.linkedin.com/in/johannatott

Vi vill gärna höra från dig så kontakta mig för frågor eller bokning av LinkedIn rådgivning, utbildning eller coaching. Följ oss: